10. března 2012

Oběť | Krvavá ruža

Autor: Andrea Cremer
Originální název: Bloodrose
Série: Smečka
Díl: třetí
Nakladatel: Knižní klub
Rok vydání: 2012
Počet stran: 384
Vazba: pevná

Calle se podařilo přivést na stranu Hledačů Rena, který se měl stát jejím druhem a vůdcem smečky. Tím se však ocitla v nepříjemné pozici - Ren i Shay po ní touží a na tom, koho z nich si vybere, závisí jak její osobní štěstí, tak osud smečky a výsledek výprav za mocnými artefakty, které Shayovi umožní bojovat s magií Strážců a porazit nejmocnějšího z nich, Bosquea Mara. Calle nezbývá než na čas zapomenout na hlas svého srdce a ponechat konečné rozhodnutí na dobu, až budou Strážci poraženi.
V této napjaté atmosféře začíná dobrodružný a smrtelně nebezpečný hon za zbývajícími částmi elementálního kříže, zbraně, která jako jediná může zvrátit válku ve prospěch Hledačů. Ztrát na životech na obou stranách přibývá, a jak se blíží závěrečná bitva, pro Callu je stále obtížnější zachovat neutralitu. To ale ještě netuší, že největší oběť je všechny teprve čeká... 



Autor: Andrea Cremer
Originálny názov:
Bloodrose
Séria: Nočný tieň
Diel: tretí
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2012
Počet strán: 376
Väzba: pevná
 
Vojna medzi Ochrancami a Strážcami vrcholí, schyľuje sa k poslednej bitke medzi Potomkom – Shayom a Poslom – Bosquem. Predtým však musí Shay s pomocou Stopárov i Strážcov získať zvyšné tri kusy kríža symbolizujúce živly. Najprv sa teda presunieme do mrazivého Švajčiarska po vzdušnú čepeľ, potom do slnečného Mexika po vodnú rukoväť a napokon na sopečný ostrov uprostred oceánu, kde sa ukrýva posledný kus – ohnivá čepeľ. Až keď Potomok pozdvihne Kríž živlov, dokáže zabíjať prízraky, zahnať vládcu onoho sveta a zachrániť rodičov. Život sa však nekončí ani po poslednej bitke... Uprostred tohto diania sa ocitla Calla a od jej múdrosti závisí budúcnosť ich sveta. Na jeho záchranu však potrebuje nielen Shayovu pomoc, ale aj Rena – a tak sa v strážcovskej Akadémii ocitajú dvaja alfa samci. Musia spojiť sily, a tak city idú bokom, hoci Callino srdce už patrí jednému z nich. Najprv však treba prežiť! 

1 komentář:

  1. Chci, musím vlastnit :D doufám, že to bude fakt poslední díl, že se to nijak nerozšíří :D tři díly stačí :D

    OdpovědětVymazat