16. února 2011

Upíři v Dallasu | Živí mŕtvi v Dallase

Autor: Charlaine Harris
Originální název: Living Dead in Dallas
Série: Pravá krev
Díl:
druhý
Nakladatel: Baronet
Rok vydání: 2009
Počet stran: 264
Vazba: pevná

Sookie Stockhouseovou pronásleduje v poslední době smůla. Její kolegyni z baru někdo zavraždil a vypadá to, jako by to nikoho jiného nevzrušovalo. Hned nato jí přepadne nějaká bestie a otráví ji, naštěstí jí pomohou laskaví upíři, kteří vysají jed z jejích tepen.
A tím se ale vše ještě zhorší, Sookie se cítí být upírům za záchranu svého života zavázána, a když ji jeden z nich požádá o pomoc, nemůže odmítnout. Vydává se do Dallasu, aby s pomocí svých telepatických schopností vyhledala pohřešovaného upíra. Klade si jedinou podmínku, že se upíři budou držet na uzdě a žádný člověk nedojde úhony. To se však snadno slíbí, ale špatně plní. A když dojde k malé chybičce v plánu, vše se náhle zvrtne.



Autor: Charlaine Harris
Originálny názov:
Living Dead in Dallas
Série:
Pravá krv
Diel:
druhý
Vydavateľstvo:
Ikar

Rok vydania:
2011

Počet strán:
240

Väzba: pevná

Nad Sookie Stackhousovou sa opäť sťahujú mračná. Odkedy chodí s upírom, jej nudný život obyčajnej južanskej servírky sa prevrátil naruby. Keď sa upíri dozvedeli o jej telepatických schopnostiach, výmenou za slobodu ju prinútili vstúpiť do ich služieb. Teraz ju posielajú do Dallasu riešiť záhadu strateného upíra. Pritom len nedávno práve ona našla zavraždeného homosexuálneho kolegu, prežila v lese útok akejsi šialenej bytosti a dopočula sa, že v Bon Temps existuje pochybný sexklub. Čo má proti upírom istá náboženská sekta? Má ten klub niečo spoločné so smrťou Sookinho kolegu? Aby sa to Sookie dozvedela, bude sa zrejme musieť vybrať na miesta, kam by inak nikdy nevkročila.

Žádné komentáře:

Okomentovat