25. ledna 2011

Mrazení | Triaška

Autor: Maggie Stiefvater
Originální název: Shiver
Série: Vlci z Mercy Falls
Díl: první
Nakladatel: Argo
Rok vydání: 2010
Počet stran: 344
Vazba: pevná

Zima...
Grace fascinují vlci, kteří žijí v lesích za domem jejích rodičů, zvláště jeden se žlutýma očima. Připadá jí povědomý - jako by ho důvěrně znala.
Horko...
Sam žije dva životy. Zimy tráví ve vlčí kůži se svou smečkou a zpovzdálí sleduje Grace, v létě je na pár měsíců člověkem, ale dosud se na Grace neodvážil promluvit. Teď je všechno jinak...
Mrazení...
Sama-vlka postřelí lovci a on se najednou, uprostřed podzimu, promění zpátky v člověka. Cítí však, že je to nakrátko a především naposledy. A právě tehdy se sbližuje s Grace. Proč je jim vyměřeno tak málo času? Sam musí bojovat z svou lidskou podobu, aby neztratil sám sebe. A Grace je ochotna udělat cokoli, jen aby o Sama-člověka navždy nepřišla...

Něžný milostný příběh, střídavě vyprávěný z pohledu Grace a Sama, je prodchnut působivou melancholií a tragikou. Vypraví se v něm o touze být tím, kým chci být, a zároveň o nezbytnosti přijmout to, kým jsem. Zatímco Grace a Sam se pozvolna sbližují a snaží se vypořádat s minulostí, přítomností a beznadějnou budoucností, čas a osud pracuje proti nim.



Autor: Maggie Stiefvater
Originálny názov:
Shiver
Trilógia: Vlci z Mercy Falls
Diel: prvý
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2010
Počet strán: 309
Väzba: pevná

Jedného dňa napadnú malú Grace vlci. Jeden z nich, ten so žltými očami, ju však ubráni a odtiahne do bezpečia. O niekoľko rokov Grace nájde na verande svojho domu postreleného chlapca so žltými očami...

Chlad
Grace roky pozorovala vlčiu svorku v lese za domom svojich rodičov. Jeden zvláštny vlk so žltými očami – jej vlk – zas tajne sledoval Grace. Zdalo sa jej, že ho pozná, ale netušila odkiaľ.
Horúčava
Sam viedol dva životy. Ako vlk ticho sprevádzal dievča, do ktorého sa zamiloval. Na krátky čas v roku, v lete, sa z neho stával človek. Grace sa však neodvážil osloviť... až teraz.
Triaška
Grace a Sam si nikdy nepripúšťali, že by mohli niekoho milovať, ale láska si ich napokon celkom podmanila. Sam musí bojovať, aby zostal človekom, a Grace – aby zostal s ňou, aj keď to znamená prijať bolestnú minulosť, krehkú prítomnosť a budúcnosť bez nádeje.

Žádné komentáře:

Okomentovat